VÅRT ANSVAR

Strömmingsloppet har sedan starten 2011 satt motion, hälsan och glädjen i fokus. Det är en självklarhet för oss att medverka till en bättre miljö. Strömmingsloppet blev det första löparlopp som fick Håll Sverige Rents miljömärkning Miljömärkt Event.

Miljön

Strömmingsloppet, arrangerat av Waxholms OK, arbetar för att minska den miljöpåverkan Strömmingsloppet ger upphov till. Många människor springer våra lopp. Detta och allt omkring arrangemanget påverkar miljön på flera sätt. Vi vill bevara Vaxholms vackra natur och främja god hälsa. Därför är det viktigt att vi som arrangör tar vårt ansvar för att begränsa och minska miljöpåverkan före, under och efter vårt arrangemang. Läs vår miljöpolicy här. Miljöansvarig för Strömmingsloppet är Annalena Lövkvist-Andersen 073-7610596

Hälsa

Waxholms OK har i samarbete med Waxholms Stad och Norrbergsskolan ett frivilligt träningsprojekt för alla elever i åk 9 i Vaxholm sedan 2014. 2017 har 117 elever antagit utmaningen och tränar under våren löpning. De har ett gemensamt mål att springa Strömmingsloppet och ställer upp med fyra lag, ett för varje klass, i lagtävlingen. Något av Norrbergsskolans lag har vunnit lagtävlingen 2014-2017.  

Välgörenhet

Ditt deltagande gör skillnad! Strömmingsloppet stödjer WaterAid och en del av din anmälningsavgift går till deras viktiga arbete. Hjälp oss att hjälpa andra!

SPONSORER:            

 

Handelsbanken

 

Kastellet

 

Waxholms Hotell

 

 

 

 

ARRANGÖRER: